fayancı usta ETİLER,FAYANS USTASI etiler,fayans yaptırmak istiyorum,nasıl kaliteli ve uygun fiyata fayanscı usta bula bilirim,
Alo de Tekniker Usta Gelsin! Gece Gündüz 7/24-,538,786,55,18,
ALO USTA SERVİSİ !
HER ALANDA ARADIHINIZ,
TÜM USTA LARI BULA BİLİRSİNİZ,
Alo Acil usta
usta Gönder servisi
-0538 786 55 18-
-0543 303 74 93-
-http://www.aloustaservisi.com-
ALO EV TADİLATI,BOYACI,PARKE,FAYANS,ALÇI USTASI BİZİ ARAYIN
Fayans ve seramik işleri
Banyoları,Wcleri,bazen salonları,sık olarak mutfakları ve suyla haşir neşir olan alanlarda sıkça kullandığımız fayans. İşleriniz için bizden fiyat alabilirsiniz ama önce fayans nedir? Fayans neye yarar gibi sorularınıza cevap bulalım.
Fayans aslında seramiktir ama daha modernleştirirsek; Fayans adını İtalya’nın seramikleri ile ünlü şehri Faenza’dan almıştır.
Fayans Bileşimi
Kil, kaolin, kuvars, feldispat ve kalker benzeri seramik maddelerin çeşitli oranlarda karışımından oluşur. kil,kaolin,kuvars ve feldispat seramik değildir bu yüzden ‘benzeri seramik maddeler’ tabiri doğru değildir
Fayans Tarihi
İlk fayans doğu ülkelerinde 8’nci yüzyıldan itibaren bilinmektedir. Bu sır Araplar aracılığıyla Sicilya’ya ve İspanya’ya geçti. Daha sonra bu bölgelerden İtalya ve Fransa doğru ilerleme gösterdi.
Fayans Yapılışı
Kil, kaolin, kuvars, feldispatve kalker benzeri seramik maddeler belirli oranlarda karıştırıkarak özel kalıplarda sıkıştırılır. Sıkıştırılara biçimlendirme işlemi sonrasında 900°C’nin üzerinde bir sıcaklıkta pişirilir. Bu şekilde bir yüzü sırlı diğer yüzü gözenekli bir yapı elde edilir. Fayans önce sırsız sonera sırlı olmak üzere iki defa fırınlanır.
Karo Fayans
Banyo mutfak gibi ıslak zeminlerde duvar ve tezgahları kaplama gereci olarak kullanılır.
Fayans Standartları
Kare ve dikdörtegen çeşitleri vardır. TS 202’ye göre 150*150*5,5 mm yada150*50*5,5 mmdir
Fayans Çeşitleri
Döşeme yerlerine göre sınıflandırılırlar.
Ortaya döşenen Fayan
Kenara döşenen(terminezon) fayans
Köşeye döşenen(çift terminezon) fayans.
Biz Fayans üreticisi değil Fayans uygulayıcısıyız.İşlerinizle ilgili fiyat alabilirsiniz.
Fayans Yenileme
Eskiyen fayans kareleri,seramikleri yenilemek sizi oldukça yüksek masraftan kurtarabilir.Öncelikle fayans yaptırıken mutlaka bir kutu yedeğiniz olsun.Bir gün lazım olacaktır.Şayet yedeğiniz yoksa benzeri arayın,yine sonuç alamazssanız bizde yardımcı oluruz.Bu yazı eskiyen yada kırılan kareleri nasıl değiştireceğinizi anlatmaktadır.Buyurun.
Fayansları zaman kaybetmeden ve pratik bir şekilde yenilemenin farklı yolları var. Eğer tüm seramiklerinizin rengini değiştirmek istiyorsanız profesyonel boya malzemesi satan nalbur ya da boyacılardan satın alacağınız epoksi esaslı astar boyası, poliüretan vernik cila (özellikle seramikleri boyamak için çok uygundur ancak bulamazsanız lavabo cilası da bu iş için kullanılabilir), samur tüylü rulo fırça ve bir çift düz fırça ile işe başlayabilirsiniz.
Yapmanız gereken seramik yüzeyini iyice temizlemek. Bunun için özel kir çözücü kimyasallar da kullanabilirsiniz. Daha sonra birkaç yaratıcı dokunuşla dilediğiniz deseni uygulayarak görünüşü değiştirebilirsiniz. Ancak bu tarz uygulamalarda en garantili yöntem derzler dahil tüm yüzeyi tek renge boyamaktır. Bunu yapmak istemiyorsanız derzleri kağıt bantla kaplayarak mevcut rengini koruyabilirsiniz.
Eğer seramikler yerine sadece derz rengini değiştirmek istiyorsanız bunun için piyasada pek çok seçenek var. Örneğin Kalekim\’in Fugaflex silikon esaslı renkli derz dolguları küf ve yosun önleyici özelliğe sahip ve zor kirlenip kolayca temizlenebiliyor. Ultraflex derz dolgusunda ise antibakteriyel özelliğin yanı sıra pek çok farklı ton alternatifi de mevcut.
Uygulaması da oldukça kolay. Yapmanız gereken, tüm yüzeye yaymak ve kurumasını beklemek. Daha sonra nemli bir süngerle seramikleri temizlemeniz yeterli. Tüm yüzey ve derzler yerine daha dekoratif bir uygulama yapmayı tercih ediyorsanız stencil uygulaması tam size göre. Deseni uygulamak istediğiniz bölümü belirleyerek stencil şablonunu seramik yüzeyine sabitleyip, astar ve renkli verniklerle desenleri boyayabilirsiniz.
Tüm bu işlemlerin maliyeti boyayacağınız yüzeye göre değişir. Kendiniz uğraşmak yerine boyacıya badana yaptırmak isterseniz bunun maliyeti 10 metrekarelik bir alan için 400 YTL-450 YTL arasında değişiyor. Ayrıca bu işlem yaklaşık iki buçuk-üç gününüzü alabilir. Üstelik bu tarz bir çözüm duvarlar için uygun ancak zemin için fazla dayanıklı değil.
Alternatif öneriler
Duvar ve zemin seramiklerinin üzerini kaplamak için farklı çözümlerde mevcut. Eğer oturduğunuz ev kira değilse:
# Hem zemini, hem de duvarları laminat kaplayabilirsiniz. Üstelik uygulaması da çok kolay ve oldukça uzun süre dayanabiliyor.
# Linoleum ya da PVC kaplamalar da seçenekler arasında. Hızlı ve zahmetsizce uygulanabiliyor. Özellikle kirada oturuyorsanız çok kullanışlı bir çözüm.
# Daha dekoratif ve yaratıcı olmak istiyorsanız seramik yüzeylere uygulanabilen akrilik boyalarla desen çalışmaları da yapabilirsiniz.
Stüdyo Daireler İçin Dekorasyon Fikirleri
Geniş bir evden Stüdyo daire dekorasyonu daha az malietli gibi görünsede yapacağınız işlemlere göre değişir.Buyurun o yazı..’Stüdyo daire’ olarak tanımlanan küçük evler, doğru şekilde dekore edildiğinde son derece fonksiyonel hale gelebilir. Bunun için duvara monte masalar, katlanan sandalyeler ve bazalı yataklar seçebilirsiniz.
Eğer küçük bir eve sığmaya çalışıyorsanız, bazı akıllı adımlarla kendinize ferah ve işlevsel bir mekan yaratabilirsiniz.
işte bunun için yapmanız gerekenler:* Mobilyalar önemlidir. Az mobilya ile çok fonksiyon sağlamak gerekir. Asansörlü sehpalar, açılıp yatak olan kanepe ya da koltuklar az yer kaplar, çok fonksiyon sağlar.
* Mekandan maksimum faydalanabilmek için ısı tesisatı, mümkünse alttan ısınma şeklinde olabilir ya da radyatörler paneller ile kapatılır. Böylece üstleri raf gibi kullanılabilir.* Açık renkleri tercih etmek ortamı daha geniş gösterir.
* Karışık ve iri desenli döşemelik ya da perdelik kumaşlardan uzak durmak gerekir.